De visie & missie

Visie

Samen werken we aan een toekomst met veilige omstandigheden, gelijke rechten, gezondheid en welzijn voor eenieder. Dit doen wij door onderwijs, onderdak, bescherming en gezondheidszorg te bieden aan de meest behoeftige bevolkingsgroepen.

Om een duurzame verbetering waar te maken bundelen we de ideeën van jongeren en zetten we continu nieuwe projecten in gang waarbij we geld inzamelen voor een specifiek doel.

Missie

Als IHH Nederland Jongeren zetten we ons in om eenieder dezelfde rechten, maar ook kansen te bieden in de wereld. We brengen steeds meer jongeren bij elkaar om samen te werken aan een betere wereld waarin behoeftigen worden voorzien van een veilige basis, onderdak, water, voedsel, medicijnen en onderwijs. 

Ons basisdoel en principe is helder: we zetten ons in voor de meest behoeftige bevolkingsgroepen die te maken hebben met oorlogen, rampen, onderdrukking, onrechtvaardigheid en hongersnood.

Vanuit ons motto slaan we de handen ineen met verschillende partijen in Nederland zoals (particuliere) bedrijven, maatschappelijk betrokken organisaties, studentenverenigingen, overheidsinstanties en uiteraard bewogen vrijwilligers om zo de meest behoeftige bevolkingsgroepen te helpen. 

We geloven erin dat we samen sterker zijn dan één:
‘Alone we can do a little, but together we can achieve a lot.’