4 maart 2020

Vivid dream school 2019

vivid_dream_school_2019

Als IHH Nederland Jongeren hebben we in 2019 ons eerste project gerealiseerd in Tanzania: Onderwijsinstelling voor maar liefst 200 leerlingen!

Wist je dat maar liefst 60% van de kinderen in Afrika niet naar school kan gaan? Zij groeien op zonder dagelijks onderwijs, zonder het alfabet en zonder rekensommen. Dezelfde kinderen kunnen door het gebrek aan onderwijs later geen gezonde positie innemen binnen de samenleving.

IHH Nederland Jongeren is voor verandering. Daarom hebben we ervoor gekozen om in 2019 een basisschool te bouwen in Tanzania voor maar liefst 200 leerlingen (tussen de 3 en 12 jaar) en 15 leerkrachten. 

De ‘Vivid Dream’ basisschool beschikt over 600 vierkante meter aan grond, 9 leslokalen, een kantoor, een lerarenkamer, een conferentieruimte, een keuken, een magazijn en sanitaire voorzieningen. 

Deze onderwijsinstelling is van onschatbare waarde voor het lot van het gebied. Wij weten als geen ander dat zelfredzaamheid in Tanzania en Afrika bewerkstelligd zal worden door het onderwijzen van de bevolking.